Składniki: 400 g filetów z białej ryby 1 cebula 2 ząbki czosnku 4 ziemniaki 3 łyżki masła 400 g pomidorów z puszki ½ pęczka natki pietruszki 2 listki laurowe sól pieprz 500 ml wywaru rybnego 100 ml śmietany koperek Sposób wykonania: Cebulę i czosnek posiekać po cym zeszklić je na rozgrzanym maśle, wówczas dodać ziemniaki…
Tag: skałdniki na zupę
Zupy
Zupa piwna Danuty
by Donata Orlik • • 0 Comments
Składniki: 0,5 l jasnego piwa 0,1 l mleka 5 dag cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta cynamonu 1 jajko 2 dag cukru pudru Sposób wykonania: Do mleka dodać cynamon oraz cukier, doprowadzić do zagotowania po czym dodać mąkę rozprowadzoną w małej ilości wody. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około 5 minut cały czas…
Zupa rybna
Zupa rybna Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 pokrojone filety z pangi 1 duża marchewka obrana pokrojona w plastry 2 pokrojone w plastry cebule garść rodzynek kilka obranych ze skórki migdałów sól ,pieprz i cukier do smaku 6 szklanek wody Sposób przyrządzenia: W rondlu zalać wodą pokrojone warzywa wypłukane rodzynki ,oraz migdały. Doprowadzić do wrzenia powoli gotować aż marchewka będzie miękka.…
Zupy
Zupa z jagód ze śmietaną i winem
by Ewelina Dubiel • • 0 Comments
Składniki: 6 szkl. jagód 1 szkl. śmietany 1 szkl. cukru 3-4 szkl. przegotowanej wody 1 szkl. półsłodkiego wina Sposób wykonania: Jagody przetrzeć przez sito po czym dodać do nich wino, śmietanę oraz wodę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku cukrem. Podgrzać dość mocno na małym ogniu ale nie doprowadzając do wrzenia.
Zupy
Zupa piwna ze śmietaną
by Karina Gibek • • 0 Comments
Składniki: 1 l niskoprocentowego piwa 1 szkl. śmietany 3 żółtka 3 łyżki masła ½ łyżeczki soli cukier Sposób wykonania: Żółtka rozbić razem ze śmietaną oraz masłem. Doprawić do smaku solą oraz cukrem po czym rozprowadzić całość piwem. Podgrzać, ale nie gotować.