Składniki:
- 1 kg polędwiczek wieprzowych
Marynata:
- 3 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki ziarna sezamowego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 łyżeczka posiekanego kandyzowanego imbiru
- ½ łyżeczki pieprzu
Składniki: ½ op makaronu w trzech kolorach garść pestek z dyni garść pestek słonecznika garść ziarenek sezamu kilka suszonych pomidorów z zalewy 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka zalewy z suszonych pomidorów 1 łyżka musztardy 1 łyżka ketchupu sól pieprz cukier Sposób wykonania: Oliwę z oliwek wymieszać z musztardą, zalewą z pomidorów oraz ketchupem.…
Składniki: 2 obrane, pokrojone w niezbyt grube słupki kalarepy Dip: ¼ szklanka majonezu 2 łyżki prażonych ziaren sezamu 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka płynnego miodu Sposób przyrządzenia: Składniki dipu dokładnie wymieszać, przełożyć do małej miseczki. Na środku półmiska ustawić miseczkę z dipem i otoczyć ją świeżo pokrojonymi słupkami z kalarepy.
Składniki: 25 dkg obgotowanych ale chrupkich mini marchewek 1 łyżka prażonych ziaren sezamu sól morska, chili do smaku Sposób przyrządzenia: W salaterce wymieszać mini marchewki z pozostałymi składnikami. Podawać z wykałaczkami do nabijania marchewek.