Składniki: 15 dużych pieczarek 1 szklanka pokruszonego sera feta 1 łyżka octu balsamicznego tarty parmezan sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić, wyciąć trzony. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć na niej kapelusze pieczarek przez 5 minut, dodać ocet balsamiczny, wymieszać. Grzyby wyjąć na ręcznik papierowy, obsączyć z oleju, przyprawić. Wnętrze grzybów od strony blaszek wypełnić pokruszonym…
Tag: sery
Listy
Sos rokpolowy
by Ula Kramarczyk • • 0 Comments
Składniki: 1 op serka homogenizowanego ½ szkl śmietany 10 dag sera rokpol pieprz Sposób wykonania: Ser rozgnieść widelcem. Następnie dodać do niego śmietanę oraz serek homogenizowany. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
Listy
Schab z niebiesko pleśniowym serem Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 6 schabowych kotletów 20 dkg niebieskiego pleśniowego sera 15 dkg żółtego sera gouda 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki kilka listków szałwii kilka listków majeranku kilka listków rozmarynu sól, pieprz do smak olej Sposób przyrządzenia: Kotlety schabowe umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, naciąć wzdłuż kieszonkę, oprószyć solą i pieprzem, natrzeć obranym przeciśniętym przez praskę …
Listy
Farsz z jajek do naleśników
by Ewa • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka 2 łyżki masła 1 cebula sól pieprz 2 łyżki bułki tartej Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym je obrać i pokroić w kostkę. Następnie cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas zdjąć ja z ognia i dodać do jajek. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Można zagęścić bułką tartą.
Listy
Kulki z sera z papryką
by Ewelina Gorgoń • • 0 Comments
Składniki: 5 dag sera żółtego 15 dag sera białego 1 łyżka gęstego jogurtu garść orzechów pistacjowych 2 łyżki suszone papryki Sposób wykonania: Ser twarogowy rozetrzeć widelcem a żółty ser zetrzeć na tarce i razem wymieszać. Dodać jeszcze jogurt i doprawić do smaku solą. Dokładnie wymieszać aby powstała gładka masa. Następnie uformować z niej małe kuleczki.…