
Składniki:
- 230 g koziego sera
- 1/3 szkl. tłustej śmietany
- szczypta soli1/8 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- ½ łyżeczki skórki z cytryny

Składniki: 200 g serka topionego 2 łyżki masła łyżka mąki 1 szkl. mleka 100 g szynki papryka ogórki kiszone Sposób wykonania: Mąkę przesmażyć na 1 łyżce rozgrzanego masła po czym rozprowadzić ją mlekiem nie przerywając mieszania, odstawić do ostygnięcia. Następnie rozetrzeć drugą łyżkę masła utrzeć i wymieszać ze sosem a potem z serkiem topionym. Dodać…
Składniki: • 1 szkl. kaszy perłowej • 3 szkl. wody • 3 szkl. mleka • 2 łyzki cukru • 6 łyżek masła • sól • 200 g twarogu • 1 jajko • 3 łyżki bułki tartej • ¾ szkl. śmietany Sposób wykonania: Kaszę zalać wodą i ugotować po czym ja odcedzić i zalać mlekiem. Dodać…
Składniki: 300 g twarogu 100 g masła 1 papryka cebula sól pieprz mleko Sposób wykonania: Masło rozetrzeć aby uzyskało konsystencję gęstej śmietany. Następnie twaróg przetrzeć przez sito i dodać go do masła. Całość wymieszać, rozcieńczając mlekiem. Na koniec dodać posiekaną cebulę oraz paprykę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 100 g twarogu 1 szkl. śmietany sól cukier pieprz musztarda Sposób wykonania: Twaróg dobrze rozetrzeć po czym wymieszać ze śmietaną. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz musztardą.