Składniki:
- 1 topiony serek
- 2 łyżki sera białego
- 1 jajo na twardo
- 1/2 papryki, majonez
- sól
- pieprz
Składniki: 100 g wędzonych szprotek 100 g sera topionego o smaku śmietankowym mała cebula pęczek szczypiorku sok z małej cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Szprotki rozetrzeć razem z serkiem topionym. Następnie dodać posiekaną cebulę i szczypiorek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
Składniki: 5 parówek 4 jajka pół opakowania serka topionego 3 łyżeczki musztardy szczypiorek Sposób wykonania: Ugotowane parówki oraz jajka pokroić w kostkę. Dodać jeszcze serek topiony i całość dokładnie utrzeć. Gdy powstanie jednolita pasta doprawić do smaku musztardą i połączyć z posiekanym szczypiorkiem.
Składniki: 1 kg ziemniaków 5 serków topionych ziołowych 4 dkg masła 2 jajka 1 szklanka mleka szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w talarki, gotować w osolonej wodzie około 10 minut. Topione serki pokroi w kawałki. W żaroodpornymi natłuszczonym naczyniu układać na przemian ser i ziemniaki. Jajka…