Składniki: ser Feta mielona papryka słodka lub ostra do smaku oliwa Sposób przyrządzenia: Ser Feta pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Obsypać papryką, skropić oliwą. Każdy plaster zawinąć w papier pergaminowy do pieczenia. Ułożyć na blasze. Zapiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 5 minut. Podawać z bagietką. Przepis na…
Tag: ser
Listy
Ser feta w aromatyzowanej oliwie
by Monika Bartosz • • 0 Comments
Składniki:
- ser feta
- suszone, pokruszone papryczki chili do smaku
- czarny, mielony pieprz do smaku
- szczypta rozmarynu
- oliwa
Listy
Szybkie koreczki
by m258 • • 0 Comments
Składniki: 30 dag żółtego sera 20 dag szynki w kawałku ( nie w plasterkach) słoiczek oliwek 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 3 ogórki kiszone 2 długie kabanosy + wykałaczki (jedna paczuszka) Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy na małe kawałeczki, szynkę w kosteczkę. Ser żółty i ogórki również w małe kosteczki. Paprykę na mniejsze cząstki. Wszystkie…
Listy
Sałatka „Makaroniara”
by m258 • • 0 Comments
Składniki makaron świderki, lub wstążki 200g sera żółtego cebula 15 dag szynki lub polędwicy drobiowej 4 łyżki majonezu sól pieprz Sposób przygotowania Makaron ugotować, odsączyć i wystudzić. Wrzucić do miski. Ser kroimy w kosteczkę i wrzucamy do makaronu. Szynkę także kroimy w kostkę i wrzucamy do naczynia. Cebulę obieramy, parzymy w gorącej wodzie i kroimy…
Listy
Zapiekane jabłka
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 2 jabłka 4 kromki pełnoziarnistego chleba 15 dag. sera ementaler masło do smarowania pieprz 8 listków szałwii Sposób przygotowania: Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Chleb podpiekać na grillu po jednej stronie. Ser zetrzeć na tarce. Odwrócić kromki i tę stronę, której nie opiekaliśmy, posmarować masłem. Ułożyć kawałki jabłka na…