Składniki: 3 papryki 2 pomidory ogórek pęczek koperku 4 plasterki żółtego sera sól pieprz Sposób wykonania: Papryki pokroić w paseczki, pomidory na cząstki a ogórka w plasterki. Dodać jeszcze posiekany koperek i całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na koniec posypać serem pokrojonym w paseczki.
Tag: ser
Listy
Szybka zupa z makaronem
by Natalia Włóczka • • 0 Comments
Składniki: 6 szkl wywaru z warzyw 250 g śmietanki 18% 2 żółtka 2 łyżki startego żółtego sera 120 g makaronu Sposób wykonania; Do wywaru dodać śmietankę i całość zagotować. Następnie żółtka rozetrzeć ze śmietaną i serem po czym dodać do gotującej się zupy. Całość dokładnie wymieszać. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu i podawać go…
Listy
Filet z flądry zapiekany z serem
by Katarzyna Wilk • • 0 Comments
Składniki: 500 g filetów z flądry 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżeczki soli 2 cebule 3 łyżki masła 4 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jajka 2 łyżki tartej bułki 50 g żółtego sera Sposób wykonania: Filety skropić sokiem z cytryny po czym obtoczyć w roztrzepanym jajku a potem w bułce tartej. Ułożyć je w…
Listy
Sałatka paprykowa z kukurydzą
by Dominika • • 0 Comments
Składniki: po jednej papryce:czerwonej, zielonej i żółtej sałata 200 g żółtego sera cebula puszka kukurydzy 4 łyżki octu winnego 6 łyżek oleju 2 łyżeczki musztardy sól pieprz cukier Sposób wykonania; Papryki pokroić w paseczki. Następnie sałatę porwać na mniejsze kawałki, cebulę pokroić w krążki a kukurydzę odsączyć z zalewy. Ocet winny wymieszać z olejem oraz…
Listy
Zapiekanka z twarogu i rodzynek
by Renata Przywara • • 0 Comments
Składniki: 4 czerstwe bułeczki 50 g rodzynków 200 g twarożku 2 jajka 300 ml śmietanki 3 łyżki cukru 1 łyzka masła Sposób wykonania; Bułki pokroić na kromki, twarożek rozdrobnić widelcem a rodzynki sparzyć wrzątkiem. Następnie w naczyniu żaroodpronym układać warstawmai bułki, twarożek i rodzynki. Natomiast jajka roztrzepać z maślanką oraz cukrem i polać wierzch zapiekanki.…