Składniki:
- główka sałaty lodowej
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- mały słoik konserwowej papryki
- czerwona cebula
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki octu winnego
- sól
- pieprz
- tymianek
Składniki:
Składniki: głowa sałaty 6 łyżek oleju łyżeczka musztardy 2 łyżki octu winnego łyżeczka mielonej papryki łyżeczka cukru pudru surowe białko łyżka śmietany kremówki Sposób wykonania: Liście sałaty opłukać pod bieżącą wodą po czym porwać je na mniejsze kawałki. Przełożyć je do salaterki i przygotować sos. Do miseczki wbić białko, dodać paprykę w proszku, cukier puder…
Składniki: główka sałaty masłowej czerwona cebula strąk żółtej papryki 4 łyżki oleju 2 łyżki octu winnego sól pieprz łyżeczka przyprawy prowansalskiej Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki. Następnie paprykę pokroić w kostkę a cebule w piórka. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i przełożyć do salaterki. Natomiast do oleju dodać przyprawę prowansalską, sól oraz pieprze.…
Składniki: główka kruchej sałaty pęczek białych szparagów 15 dag wędzonego łososia 3 jajka 3 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki octu winnego 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Sałatę porwać na mniejsze kawałki, szparagi pokroić na ukośne cząstki. Ugotowane jajka pokroić na cząstki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając posiekany koperek. Następnie…
Składniki: 3 pory kilka liści sałaty lodowej 2 pomidory 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka ostrej musztardy Sposób wykonania: Żółtka utrzeć razem z musztardą po czym dodać ocet balsamiczny oraz oliwę z oliwek. Gdy składniki się połączą dodać posiekaną natkę pietruszki. Jeszcze raz wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Następnie z…