Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryż

Farsz z kury i ryżu do pierogów

Składniki: 500 g ugotowanej kury 1 szkl. ugotowanego ryżu 2 łyżki masła łyżka gęstej śmietany sól ½ łyżeczka gałki muszkatołowej Sposób wykonania: Mięso z kury posiekać po czym przesmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie dodać do niego ryż oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz gałkę muszkatołową.

Farsz z ryżu i jabłek do pasztecików

Składniki:                  ½ szkl. ryżu łyżka masła 2-3 jajka sól pieprz łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu po czym dodać do niego łyżkę masła. Następnie ugotować jajka i drobno je posiekać po czym dodać do ryżu razem z posiekanym koperkiem. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.

Zupa z jesiotra

Składniki: 1 kg głowy jesiotra 400g mięsa jesiotra 2 l wody 3 cebule 2 pomidory 1 łyżka ryżu 1 żółtko 2 łyżki śmietany sól pieprz liść laurowy łyżka posiekanej natki pietruszki  Sposób wykonania: Jesiotra pokroić na mniejsze części po czym zalać je wodą. Wrzucić liść laurowy, cebulę oraz pieprz. Trzymać na małym ogniu dopóki nie…