Składniki:
- 6 żółtych papryk
- 100 g ryżu
- 6 suszonych prawdziwków
- 5 suszonych prawdziwków
- 1 łyżka masła
- 1 cebula
- 2 żółtka
- bułka tarta
- sól
- pieprz
Składniki: 500 g ugotowanej kury 1 szkl. ugotowanego ryżu 2 łyżki masła łyżka gęstej śmietany sól ½ łyżeczka gałki muszkatołowej Sposób wykonania: Mięso z kury posiekać po czym przesmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie dodać do niego ryż oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz gałkę muszkatołową.
Składniki: 200 g twarogu 1,5 szkl. ugotowanego na sypko ryżu cebula łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać ją do twarogu. Całość wymieszać, dodając jeszcze ryż. Powstały farsz doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: ½ szkl. ryżu łyżka masła 2-3 jajka sól pieprz łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Ugotować ryż według przepisu na opakowaniu po czym dodać do niego łyżkę masła. Następnie ugotować jajka i drobno je posiekać po czym dodać do ryżu razem z posiekanym koperkiem. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą.
Składniki: 1 kg głowy jesiotra 400g mięsa jesiotra 2 l wody 3 cebule 2 pomidory 1 łyżka ryżu 1 żółtko 2 łyżki śmietany sól pieprz liść laurowy łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Jesiotra pokroić na mniejsze części po czym zalać je wodą. Wrzucić liść laurowy, cebulę oraz pieprz. Trzymać na małym ogniu dopóki nie…