Składniki: torebka ryżu 4 jajka cebula żółty ser olej Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu po czym dodać do odcedzonego ryżu. Dodać jeszcze 3 łyżki startego sera oraz jajka. Całość dokładnie wymieszać i z powstałego ciasta smażyć placki na rozgrzanym oleju.
Tag: ryż
Listy
Sałatka ryżowa z groszkiem
by Bożena Wronka • • 0 Comments
Składniki: puszka zielonego groszku 2 szklanki ryżu 150 g rodzynek 150 g migdałów 300 g pieczonego kurczaka 2 pomarańcze 2 łyżki siekanego koperku łyżka soku z cytryny 3 łyżki oleju sól cukier Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu, groszek odcedzić z zalewy, kurczaka pokroić w kostkę a obrane pomarańcze podzielić na cząstki. Dodać…
Listy
Sałatka z ryżu u tuńczyka
by Kamila Cioch • • 0 Comments
Składniki: puszka tuńczyka torebka ugotowanego ryżu puszka kukurydzy trochę posiekanej cebuli sol pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka rozdzielić widelcem na mniejsze kawałki. Dodać go do ryżu razem z odsączoną z zalew y kukurydzą i posiekaną cebulą. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Kolorowa zupa ryżowa z warzywami Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ szklanki ryżu 2 cebulki 15 dkg pieczarek 2 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 4 szklanki bulionu warzywnego 12 dkg mrożonego groszku 2 marchewki 2 łyżki oleju 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 łyżki tartej bułki ½ szklanki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ryż gotować około 15 minut. Marchewkę i pieczarki…
Listy
Sałatka ryżowa z tuńczykiem
by Karina Kwapisz • • 0 Comments
Składniki: woreczek ryżu puszka tuńczyka w sosie własnym puszka groszku puszka kukurydzy kilka ogórków konserwowych kilka płatów papryki konserwowej Sposób wykonania: Ryż ugotować według opisu na opakowaniu. Następnie tuńczyk rozdrobnić widelcem, groszek i kukurydze odsączyć z zalewy a ogórki w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i posypać płatkami papryki konserwowej.