Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby

Fusilli z sosem i węgorzem

Składniki: 1 pęczek trybuli 1 cebula 1 łyżka masła 25- ml śmietany sól pieprz 200 g wędzonego węgorza 300 g makaronu fusilli Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekana cebulę po czym wlać śmietanę i trzymać na małym ogni aż stanie się gęsta i aksamitna. Wówczas włożyć do sosu kawałki węgorza oraz listki trybuli. Delikatnie…

Pstrąg w winie z estragonem

Składniki: 4 pstrągi 2 szkl. białego wina łyżka suszony estragonu 2 łyżki szczypiorku sól pieprz cytryna Przygotowanie: Sprawione ryby nacieramy solą, pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce. Następnie układamy w rondlu, zalewamy winem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i estragonem i gotujemy 20 minut. Następnie wykładamy na półmisek i przybieramy plasterkami cytryny. Przepis na konkurs Godin nadesłany…

Ryby z patelni

Składniki: 70 dag. sprawionych ryb mąka sok z 1/2 cytryny sól pieprz cytrynowy olej do smażenia Sposób przyrządzenia Ryby skrop sokiem z cytryny i odstaw na 10 minut. Przekrój wzdłuż na pół. Obtocz w mące wymieszanej z solą i pieprzem. Smaż na oleju ok. 8 minut. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawaj z chlebem…

Wstążki z sosem łososiowym

Składniki: 400 g makaronu wstążki sól 300 g filetów z łososia 2 szalotki ½ pęczka koperku 1 łyżka oliwy z oliwek 200 ml soku pomarańczowego 100 ml śmietany pieprz ½ łyżeczki kurkumy Sposób wykonania: Posiekane szalotki przesmażyć  na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać śmietanę i sok pomarańczowy. Wymieszać i gotować około3  minut. Następnie dodać kawałki łososia …