Składniki: 4 kostki filetów z dorsza 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 duża cebula 8 pieczarek sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jarzyny umyć, obrać, poszatkować na grubej tarce, cebulę i pieczarki pokroić w kostkę. W rękawie do pieczenia ułożyć warstwami, na przemian, jarzyny wymieszane z pieczarkami i cebulą, rybę i tak do skończenia…
Tag: ryby
Listy
Dorsz pod kołderką Iwony
by Iwona podgórna • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z dorsza czerwona papryka 2-3 pomidory przyprawa do ryb 1 cebula 1 naturalny jogurt olej Sposób przyrządzenia: Filety z dorsza umyć, osączyć na papierowym ręczniku i posypać przyprawą do ryb wg/ uznania, zalać jogurtem na około 2 godziny. Po tym czasie obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Przygotować formę do zapiekania,…
Listy
Leszcz po rybacku
by Iga • • 0 Comments
Składniki: 1 kg leszcza 80 g mąki 20g masła sól pieprz tłuszcz do smażenia Sposób wykonania: Leszcz podzielić na porcje, które oprószyć solą, pieprzem oraz mąką. Następnie smażyć rybę na rozgrzanym tłuszczu. Pod koniec smażenia wrzucić jeszcze kawałek masła.
Listy
Pasta śledziowa ze szczypiorkiem
by Ewa Bujak • • 0 Comments
Składniki: 2 wymoczone solone śledzie 120 g masła 2 łyżki posiekanego szczypiorku Sposób wykonania: Śledzie pokroić na małe kawałki, które utrzeć z dodatkiem masła. Gdy powstanie gładka masa wymieszać ją z posiekanym szczypiorkiem.
Listy
Pasta śledziowa z jajkiem
by Ewa Bujak • • 0 Comments
Składniki: 2 wymoczone śledzie 4 jajka ugotowane na twardo 4 łyżki oleju Sposób wykonania: Oczyszczone śledzie razem z obranymi jajkami zmiksować na gładką masę. Następnie dodać olej i dokładnie utrzeć.