Składniki: 1 wędzona makrela 1 cebula 3-4 średnie ogórki konserwowe 5 jajek majonez sól pieprz Sposób wykonania: Z makreli usunąć skórę i ości. Dodać posiekaną cebulę oraz jajka i drobno pokrojone ogórki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać odrobinę majonezu i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: ryby
Listy
Pasta z tuńczyka i sera
by Bogdan Kotecki • • 0 Comments
Składniki: 4 jajka 20-30 dkg białego sera ½ pęczka szczypiorku tuńczyk w sosie własnym sól pieprz do smaku 1-2 łyżki majonezu Sposób wykonania: Ugotowane jajka posiekać i rozetrzeć razem z serem. Dodać jeszcze szczypiorek i kawałki tuńczyka. Jeszcze raz wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Aby składniki lepiej się połączyły można dodać majonez.
Listy
Pasta z makreli i kukurydzy
by Sylwia Czechowicz • • 0 Comments
Listy
Pasta z makreli z ogórkiem
by Sylwia Czechowicz • • 0 Comments
Składniki: makrela ogórek kiszony cebulka majonez Sposób wykonania; Z makreli usunąć skórkę i ości. Do mięsa dodać ogórka i cebulę pokrojoną w drobniutką kostkę. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Makrela jest już słona więc nie trzeba już doprawiać.
Listy
Sałatka ze śledzi
by Krzysiek Borucki • • 0 Comments
Składniki: 2 solone śledzie 4 jajka 1 średnia cebula łyżeczka musztardy szczypta cukru zielona pietruszka Sposób wykonania: Śledzie pokroić w paski, jajka na cząstki a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku musztardą oraz cukrem. Udekorować natką pietruszki.

