Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryby

Ziemniaki zapieczone z filetem z łososia

Składniki: 40 dkg filetów łososia 40 dkg ziemniaków 1 cytryna ½ szklanki tartej bułki 2 łyżki oleju pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Ziemniaki wyszorować pod bieżącą wodą, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie, schłodzić, obrać. Chłodne ziemniaki przekroić w grube plastry. Filet pokroić w plastry. W zroszonym olejem naczyniu żaroodpornym okładać plastry ziemniaków na przemian z…

Zupa rybna z warzywami Pauliny

Składniki: 2 filety z mintaja 1 marchewka por/ biała część/ 1 czerwona papryka liść laurowy sól, pieprz do smaku ½ szklanki śmietany  18% łyżka mąki ½  szklanki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Filety umyć, osączyć i pokroić w paseczki. Marchewkę i pora umyć, obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić…

Filet z łososia z papryką, ananasem i keczupem

Składniki: 50 dkg filetów z łososia lub pangi 1 zielona papryka 1 białko kilka plastrów ananasa konserwowanego lub cebuli odrobina imbiru 3 łyżki keczupu 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżeczka cukru mąka kukurydziana 1 jajko olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje. W misce wymieszać ubite białko jajka, 3 łyżki wina,…