Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: rybna

Galaretka z ryb

Składniki: 40 dag filetów rybnych 3 łyżki soku z cytryny cebula 6 ziaren białego pieprzu liść laurowy 5 łyżek żelatyny łyżka octu 125 ml białego wina ¼ litra soku pomidorowego 1 łyżeczka słodkiej papryki ½ łyżeczki estragonu ½ filiżanki groszku cytryna sól Sposób przyrządzenia: Filety rybne skropić sokiem z cytryny. Zagotować 1/21 wody z przyprawami,…

Prosta sałatka z tuńczyka i ryżu

Składniki: • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym • 3/4 torebki ryżu • 1 czerwona cebula • 1 papryka • szczypiorek • 1-2 łyżki majonezu • sól • pieprz • szczypta ziół prowansalskich Sposób przyrządzenia: Ryż ugotować, połączyć go z odsączonym tuńczykiem. Cebulę i paprykę pokroić w piórka, dodać do sałatki. Dodać majonez i przyprawić…

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Składniki: • 3 jajka • 2 i 1/2 szklanki makaronu • 250-300 gram mrożonego zielonego groszku mrożonego • 2 puszki tuńczyka • 1/4 szklanki majonezu • 1/4 łyżeczki soli • czarny pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo. W garnku zagotować wodę dodać trochę soli i łyżeczkę oleju. Do gotującej włożyć makaron i ugotować al…

Sałatka pełna pokus

Składniki: • 250g fasolki zielonej • 425g tuńczyka z puszki • 500g ugotowanych ziemniaków na parze • 16 oliwek czarnych • 1 opakowanie pomidorków • 1 opakowanie jaj przepiórczych • 6 serc karczocha w oleju • 2 duże czerwone papryki • 6 łyżek osączonych kapar • 4 łyżki świeżego posiekanego estragonu • 4 ząbki czosnku…

Sałatka z tuńczykiem na kanapki

Składniki: • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym • seler naciowy • majonez • sól • pieprz Sposób przyrządzenia: Tuńczyka odsączyć, selera naciowego oczyścić, powykrawać włókna. Cieniutko pokroić. wymieszać z majonezem, solą i pieprzem. II wersja: Zamiast selera naciowego kroimy cieniutko rzodkiewkę. Nakładać na pieczywo. Przepis została nadesłany na Drugą Edycję Konkursu Pychotki przez (mudzia)