Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ryba

Filety schowane w warzywach

Składniki: 600 g filetów z ryby 2 łyżki soku z cytryny 300 g mrożonych warzyw z kukurydzą papryka 4 pomidory 2 cebule 4 plasterki bekonu 2 łyżki masła łyżeczka soli przyprawa ziołowa Sposób wykonania: Paprykę pokroić w paseczki, pomidory w kostkę a cebulę posiekać. Dodać mrożone warzywa i zalać całość około 1/8 l wody. Dusić…

Duszony węgorz w śmietanowym sosie

Składniki: 1 kg węgorza 50 g cebuli 100 g włoszczyzny 30 g mąki 1/8 l śmietany sól 2 łyżki posiekanego koperku cytryna Sposób wykonania: Włoszczyznę obrać i pokroić na mniejsze kawałki, zalać 1 litem wody i ugotować wywar. Wówczas go przecedzić i doprawić do smaku solą. Następnie węgorza odfiletować i pokroić na mniejsze kawałki, które…

Karp w sosie zielonym

Składniki: 1 kg karpia 4 szkl warzywnego wywaru 20 g masła 20 g mąki 120 g śmietany ½ szkl białego wytrawnego wina natka pietruszki sól Sposób wykonania: Karpia zalać wywarem i trzymać na ogniu około 20 minut. W między czasie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym rozprowadzić ją odrobiną wywaru. Wówczas wlać jeszcze śmietanę…