Składniki:
- 4 plasterki szynki
- 1/8 l śmietanki
- 1 łyżka borówek do mięsa
- szczypta soli
Składniki: 200 g wędzonego łososia w plastrach 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki startego chrzanu 2 pęczki koperku sok z ½ cytryny 1 cytryna sól cukier Sposób wykonania: Śmietanę ubić na sztywną piane po czym dodać do niej posiekany koperek oraz chrzan. Delikatnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Powstałą…
Składniki: 12 kwadratów plastrów szynki 200 g śmietankowego serka 2 łyżki starego chrzanu gałązki koperku 1 łyżeczka soku z cytryny sól cukier Sposób wykonania: Serek wymieszać z chrzanem po czym doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Pasta posmarować plastry szynki, które zawinąć w ruloniki. Udekorować koperkiem.
Składniki: 12 plastrów szynki 1 op. twarożku wiejskiego 2 łyżki starego chrzanu 2 jaka ugotowane na twardo 5 rzodkiewek sól Sposób wykonania: Do twarożku dodać chrzan, wymieszać i doprawić do smaku solą. Powstałym serkiem posmarować plasterki szynki. Ułożyć je na liściach sałaty a wokół porozkładać kawałki jajek i rzodkiewki.
Składniki: 3 pomidory 8 dag oliwek 1 pęczek szczypiorku 4 plasterki sera 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól pieprz Sposób wykonania: Pomidory drobno pokroić, oliwki i szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą pastę rozsmarować na plasterkach sera , które zawinąć w ruloniki.