Składniki:
- ¾ l soku z czerwonych porzeczek
- ¼ l soku malinowego
- 1 kg cukru żelującego
Składniki: 1 duża pomarańcza ½ l octu Sposób wykonania: Zetrzeć skórkę z pomarańczy, którą drobniutko posiekać po czym przełożyć ją do butelki i zalać octem. Odstawić na kilka dni. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Paulina L
Składniki: 6 ząbków czosnku gałązka bazylii gałązka tymianku kilka ziaren białego pieprzu ¾ l octu Sposób wykonania: Czosnek obrać po czym przełożyć go do butelki razem z ziołami i ziarenkami pieprzu. Następie zalać go octem i odstawić na kilka dni. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Paulina L
Składniki: 2 kg cebuli 40 dag soli Sposób wykonania: Obraną cebulę pokroić w plastry, które posypać solą i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie ułoży cebulę w słoikach mocno ugniatając. Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Oliwia