Składniki: • 40 dag filetów z okonia • 2 ząbki czosnku • pęczek dymki • bulwa kopru włoskiego • pęczek koperku • 30 dag pomidorów • 2 łyżki oliwy • 300 ml soku pomidorowego • 20 dag ugotowanego ryżu • sól, pieprz Wykonanie: – czosnek pokroić w cieniutkie plasterki, dymkę pokroić, koper włoski przepołowić i…
Tag: przepisy
Koktaile
Oceano
by Jaxamil • • 0 Comments
40mlGinu(ginebry:)40ml martini extra dry20ml martini biancona koniec zwienczyć dzieło krobla blue curacao tylk nie przesadzać TO NIE Blue tonic Jakbym chciał popracować w Polsce pokazać co umię i nauczyc się może czegoś !!!Jaxamil) tel. 0601844035
fotozone
Panga glazurowana na ostro
by Administrator • • 0 Comments
Panga glazurowana na ostroSkładniki: – filety z Pangi Glazura: – drobno posiekana mała cebulka – 1/3 łyżeczki płatków z chilli (lub ¼ łyżeczki sproszkowanego chilli) – 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu – 4 potłuczone ziarenka ziela angielskiego – 100 ml wody – łyżeczka koncentratu pomidorowego – 4 łyżeczki cukru (można dodać część cukru trzcinowego) –…
Pizza
Pizza Cztery Pory Roku
by Eljot • • 0 Comments
Składniki: Ciasto: 400 g maki 30 g drożdży, 1 łyżka cukru, 250 ml letniej wody, 1 plaska łyżeczka soli, 2 łyżki oliwy z oliwek, olej do smarowania formy, Toping: 100 g gotowanej wędzonej szynki, 150 g sera mozzarella, 100 g czarnych oliwek bez pestek, 100 g marynowanych pieczarek, 4 średnie pomidory, 100 g serc karczochów,…