Składniki:
- 1 /2 główki kapusty
- sól
- cukier
- sok z cytryny
- pęczek koperku
- 1 cebula
- 2-3 łyżki oleju
Składniki: 1/2 główki kapusty (ok. 1/2 kg) sól 1 ogórek 2 winne jabłka 1/2 niedużego selera 1-2 czerwone papryki (świeże lub marynowane) 2-3 łyżki majonezu cukier posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, ogórka pokroić w plasterki, jabłka w kostkę, seler zetrzeć na tarce a paprykę pokroić w paseczki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać…
Składniki: 1/2 główki kapusty (ok. 1/2 kg) sól 1 nieduża cebula 1 marchew pieprz sok z cytryny 2-3 łyżki oleju Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, cebulę posiekać a marchewkę zetrzeć na tarce. Całość wymieszać, skropić sokiem z cytryny oraz olejem. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Składniki: 1/2 główki kapusty (ok. 1/2 kg) sól 1 nieduża cebula 1 łyżka posiekanego koperku 1/3 szklanki śmietany cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a cebulę i koperek posiekać. Całość polać śmietaną i doprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Składniki: 2 młode kalarepki 2 jabłka sok z cytryny śmietana sól cukier 5 łuskanych orzechów włoskich Sposób wykonania: Kalarepkę zetrzeć na tarce, jabłka pokroić w kostkę. Całość polać śmietaną i doprawić do smaku sokiem z cytryny, sola oraz cukrem. Na koniec posypać posiekanymi orzechami.