Składniki:
- 30 dag kapusty pekińskiej
- 4 ząbki czosnku
- 3-4 łyżki oleju
- sok z cytryny
- sól
- cukier
- pieprz
- posiekany koperek
- papryka
Składniki: 1 mała główka włoskiej kapusty 2-3 jabłka 1 cebula sól cukier kwasek cytrynowy 3-4 łyżki oleju 1 /2 łyżeczki musztardy posiekany koperek Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Następnie musztardę wymieszać z olejem, doprawić do smaku solą, cukrem oraz kwaskiem cytrynowym. Sosem polać sałatkę i posypać jeszcze posiekanym koperkiem.
Składniki: 1/2 średniej główki włoskiej kapusty 2 winne jabłka 1 marchew 1 mała cebula sos vinaigrette: 3-4 łyżki oleju sól cukier pieprz sok z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie składniki podane na sos…
Składniki: 1/2 średniej główki włoskiej kapusty 2 winne jabłka 1 nieduża cebula 1 ogórek kwaszony sól cukier sok z cytryny 1/3 szklanki śmietany 1 łyżka posiekanego koperku Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka pokroić w kostkę, cebule posiekać a ogórka pokroić w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Polać śmietaną i doprawić do smaku solą, cukrem…
Składniki: 1 /4 kg kapusty 1 duża pomarańcza 1 łyżka rodzynków 1 łyżka posiekanych orzechów włoskich 3-4 łyżki majonezu posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obraną pomarańczę podzielić na cząstki. Dodać jeszcze rodzynki i posiekane orzechy. Całość wymieszać i polać majonezem. Udekorować natką pietruszki