Składniki: 1 obrany ananas pokrojony w grube plastry ¼ szklanki ciemnego rumu 2 łyżki brązowego cukru Sposób przyrządzenia: Cukier wymieszać z rumem. Na dobrze nagrzanym grillu piec plastry ananasa często je obracając i smarując rumem z cukrem. Gdy na plastrach wytworzy się rumiana glazura możemy ananasa podawać. Pysznie smakuje jako dodatek do lodów.
Tag: przepis
Listy
Sałata rzymska z zielonym groszkiem z grilla
by Danuta Urlich • • 0 Comments
Składniki: 1 pęczek sałaty rzymskiej 1 szklanka groszku konserwowego 1 łyżka oliwy 1 łyżka posiekanej szalotki 4 łyżki bulionu drobiowego sól, pieprz tarty parmezan Sposób przyrządzenia: Sałatę dokładnie wypłukać, osuszyć. Przekroić w miejscu łączenia łodyg tak aby kilka liści było połączone, skropić oliwą, posypać solą. W małym rondlu podgrzać resztę oliwy, dodać szalotkę, smażyć mieszając,…
Listy
Bakłażan, cukinia i pory z grilla z sosem pesto
by Justyna Domagała • • 0 Comments
Składniki: 4 białe części porów 2 małe cukinie pokrojone wzdłuż na ćwiartki 2 małe bakłażany pokrojone wzdłuż na ćwiartki 2 łyżki oliwy sól, morska, mielony pieprz sos Pesto Sposób przyrządzenia: W misce wymieszać oliwę z solą i pieprzem, dodać warzywa, chwilę mieszać aby dokładnie namoczyć je w przyprawach. Piec na mocno nagrzanym grillu 8 minut…
Listy
Łosoś norweski pieczony na grillu po tajsku
by Halina Pasich • • 0 Comments
Listy
Cykoria z grilla
by Ewelina Nowak • • 0 Comments
Składniki: cykoria oliwa sól, pieprz mielony Sposób przyrządzenia: Oczyszczone cykorie przekroić wzdłuż na 2 połowy. Zrosić oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Piec na średnio gorącym grillu zaczynając od strony przecięcia. Gdy lekko się zezłoci obrócić i opiec z drugiej strony.
-300x289.jpg)
.jpg)