Składniki: 80 dkg sardynek sok z cytryny 4 łyżki stołowe świeżego masła sól do smaku kilka małych porów/ białe części/ 2 cytryny kilka listków laurowych Sposób przyrządzenia: Sardynki rozkroić i dokładnie umyć, odciąć łby, osuszyć na papierowym ręczniku, lekko posolić, pokropić sokiem z cytryny, odstawić na 10-15 minut. Do każdej ryby włożyć jeden listek laurowy…
Tag: przepis
Listy
Filet z pangi po meksykańsku pieczony
by Kacper Barczyk • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg filetów z pangi podzielonych na porcje 1 szklanka salsy 1 szklanka tartego sera Cheddar ½ szklanki pokruszonych płatków kukurydzianych 1 pokrojone w plastry avocado ¼ szklanki śmietany 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Pokrojone w plastry avocado skropić sokiem z cytryny, odstawić. Na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia ułożyć porcje ryby,…
Listy
Karasie pieczone w sosie z borowików
by Kacper Barczyk • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z karpia ( karasia, szczupaka) 1 opakowanie zupy krem z borowików (w proszku) szczypta pieprzu szczypta mielonej papryki 3 łyżki tartego żółtego sera Sposób przyrządzenia: Porcje ryby ułożyć w jednej warstwie w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Zupę wymieszać z wodą ag przepisu producenta, zalać nią porcje ryby. Całość oprószyć pieprzem i…
Listy
Tilapia w pikantnej panierce z parmezanu pieczona
by Kacper Barczyk • • 1 Comment
Składniki: 4 grube filety z tilapii ½ szklanki tartego parmezanu 2 łyżki mąki pszennej ½ łyżeczki papryki ostrej ¼ łyżeczki soli szczypta pieprzu 1 jajko 2 łyżki mleka Sposób przyrządzenia: Ser, pieprz, sól, paprykę i mąkę wymieszać. Jajko zmiksować z mlekiem. Porcje ryby zamoczyć w jajku z mlekiem, obtoczyć dokładnie w serowej panierce. Porcje ryby…
Listy
Sos musztardowy do pieczonego mięsa z grilla
by Weronika Kwaśnik • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka żółtej musztardy 1 szklanka octu jabłkowego ½ szklanki białego cukru 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka chili mielonego ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego ½ łyżeczki soli 1 łyżka masła Sposób przyrządzenia: W rondlu wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem masła, doprowadzić do wrzenia, powoli gotować mieszając 2 minuty. Odstawić z ognia,…