Składniki: 40 ml Scotch Whisky 8 kropli wódki anyżowej Pastis 1 białko 1 barowa łyżka cukru pudru sok z 1/2 cytryny woda sodowa 1 plaster cytryny kilka kostek lodu Sposób wykonania; Do shakera wlać whisky, wódkę, sok z cytryny. Dodać cukier, białko oraz kostki lodu. Całość dokładnie wymieszać. Uzupełnić woda sodową. Udekorować plasterkiem cytryny.
Tag: przepis
Listy
Promyk słońca
by Tomek Kociński • • 0 Comments
Składniki: 4 miarki Bourbona 2 miarki słodkiego czerwonego wermutu łyżeczka angostury (gorzka pomarańczówka) kilka kropli curacao 6 kostek lodu 2 wisienki koktajlowe skórka z cytryny Sposób wykonania: Do shakera wlać Burbon, wermut, kilka kropli curacao oraz angostury. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu oraz udekorować wisienką koktajlową i skórką z cytryny.
Listy
Kawa z whisky
by Krzysiek Popowski • • 0 Comments
Składniki: 40 ml Jameson Irish Whisky 1-2 łyżeczki do herbaty cukru mocna gorąca kawa 2 łyżki stołowe bitej śmietany Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky oraz herbatę. Całość dokładnie wymieszać i i przelać do szklanki. Uzupełnić kawą. Udekorować bitą śmietaną.
Listy
Książę
by Łucja Radoń • • 0 Comments
Składniki: 40 ml Scotch Whisky 10 ml Curacao Triple Sec 20 ml soku cytrynowego 1 jajko woda sodowa 1 wiśnia koktajlowa 1 plaster cytryny kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, curacao, sok z cytryny po czym wbić jeszcze jajko. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanki. Uzupełnić wodą sodową. Udekorować wisienką koktajlową…
Listy
Karczma
by Paweł Wyszomirski • • 0 Comments
Składniki: 40 ml Canadian Club Whisky 1 barowa łyżeczka soku cytrynowego 1 barowa łyżeczka syropu grenadynowego Grapefruit Bitter (gorzka lemoniada grejpfrutowa) kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, sok z cytryny, syrop oraz grejpfrutową lemoniadę. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.