Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis

Wiking

Składniki: 40 ml Canadian Club Whisky 10 ml likeru Drambuie 60 ml świeżego soku pomarańczowego 1 barowa łyżeczka soku cytrynowego kilka kostek lodu Sposób wykonania: Do shakera wlać whisky, likier, sok pomarańczowy oraz cytrynowy. Całość dokładnie wymieszać. Przelać do szklanki. Przed podaniem wrzucić kostki lodu.

Kocur

Składniki: 30 ml wytrawnego białego wina 30 ml ginu 5 ml likieru pomarańczowego ½ łyżeczki absyntu 15 ml soku z cytryny Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.

Troja

Składniki: 50 ml wytrawnego wermutu 15 ml likieru bananowego 15 ml likieru truskawkowego 20 ml likieru pomarańczowego Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.

Waniliowy

Składniki: 50 ml białego wytrawnego wina 30 ml koniaku 1 jajko szczypta cukru waniliowego Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.