
Składniki:
- 50 dag kalafiora
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- cukier
- sól

Składniki: 4 młode kalarepki 2 winne jabłka świeży ogórek 3 łyżki posiekanego szczypiorku Sos: pół szklanki jogurtu 2 łyżki przecieru pomidorowego łyżka soku z cytryny mała łyżeczka musztardy szczypta cukru pieprz sól Sposób wykonania: Obrane kalarepki, jabłka zetrzeć na tarce. Następnie obranego ogórka pokroić w drobną kostkę. Dodać jeszcze posiekany szczypiorek i całość dokładnie wymieszać.…
Składniki: 40 dag kapusty pekińskiej 2 pomarańcze 4 morele suszone 100 ml soku pomarańczowego 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki majonezu sok z cytryny pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Obrane pomarańcze podzielić na cząstki i dodać do kapusty. Morele pokroić na mniejsze kawałki i dodać do pozostałych składników. Następnie sok pomarańczowy wymieszać z musztardą oraz majonezem.…
Składniki: mała główka kapusty pekińskiej 3-4 plastry ananasa z puszki Sos: łyżka chrzanu 2-3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować ananasa pokroić w kostkę. Następnie chrzan wymieszać z majonezem oraz jogurtem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Sosem polać sałatkę i całość dokładnie wymieszać.
Składniki: 80 ml czerwonego wytrawnego wina 30 ml likieru pomarańczowego 30 ml soku z grejpfrutów 10 ml wody różanej Sposób przyrządzenia: W shakerze wymieszać wszystkie składniki z dodatkiem lodu, przez sitko przelać do szklanki.