Składniki: tartaletki kliknij 40 dkg gotowanego lub pieczonego kurczaka 2 jajka 1 drobno pokrojona cebula posiekana natka pietruszki i inne ulubione zioła 1 łyżeczka masła sól, pieprz keczup 10 dkg tartego sera Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, smażyć kilka minut aż stanie się szklista. Mięso kurczak i cebulę zemleć w maszynce do…
Tag: przepis na zakąski
Zakąski
Dla miłośników zakąsek. Zbiór znakomitych przepisów.
by Maria • • 0 Comments
Składniki: wędzony łosoś w plastrach młode, gotowane ziemniaki Dresing: 10 dkg tartego żółtego sera 1 utarte jabłko 1 – 2 łyżek tartego chrzanu sok i otarta skórka z ½ cytryny 2 łyżki oliwy 1 łyżka posiekanego koperku sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Składniki dresingu wymieszać, przyprawić do smaku. Duże, młode ziemniaki pokroić w…
Zakąski
Rolada mięsno jajeczna
by Maria • • 0 Comments
Składniki: Masa jajeczna: 5 jajek 35 dkg tartego żółtego sera 1 szklanka majonezu Masa mięsna: 50 dkg mielonego, mieszanego mięsa 1 posiekana drobniutko cebula posiekany estragon sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Składniki masy jajecznej dokładnie wymieszać. Blaszkę do pieczenia wyłożyć papierem piekarniczym i wylać na nią równa warstwę masy jajecznej. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury…
Zakąski
Mini kanapki z serem kozim i krewetkami
by Regina • • 0 Comments
Składniki: 10 gotowanych odwłoków krewetek 10 słonych krakersów 2 łyżki sera koziego sok z cytryny sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Ser przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny, ma mieć wyraźnie pikantno kwaśny smak. Na krakersie ułożyć warstwę sera, wbić w niego po kilku minutach (krakers lekko zwilgotnieje) wykałaczkę z nabitą nań krewetką, ozdobić gałązką…
Zakąski
Mini kanapki z musem łososiowym
by Regina • • 0 Comments
Składniki: chleb żytni lub razowy 1 cebula dymka 10 pieczarek 30 dkg łososia konserwowanego w oleju lub łososia wędzonego 4 żółtka jaj 3 łyżki gęstej śmietany 1 łyżka masła sól, biały pieprz Do dekoracji: cytryna w plastrach oliwki nadziewane konserwowane kawior Sposób przyrządzenia: Na rozgrzanym maśle zeszklić pokrojoną drobno cebulę, wyjąć i odłożyć. Na pozostałym…