Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis na wołowinę

Wołowina duszona z grzybami.

Składniki: 1,2 kg wołowiny, 20 dag wędzonej słoniny, 12 dag cebuli, 400 ml bulionu 3 ząbki czosnku, 10 dag zielonej papryki, 1 średni pomidor, 30 dag świeżych grzybów, 10 dag smalcu, 5 dag mąki papryka mielona, pieprz, sól, kminek i liść laurowy. Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w wąskie paski. Pokrojoną w paski wędzoną słoninę stopić.…

Stek Porterhouse z sosem musztardowym.

Skład: 1 stek o wadze 750 g 3 łyżki oliwy łyżeczka soli łyżeczka czarnego pieprzu 1\2 łyżeczki tymianku 2 szalotki 1\4 litra białego wytrawnego wina 5 łyżek musztardy Dijon 3 łyżki gęstej śmietany szczypta pieprzu cayenne Sposób przyrządzenia: Mięso smażyć na oleju przez 10 minut. Następnie posolić popieprzyć i posypać tymiankiem, owinąć w folię aluminiową…

Roladki wołowe w sosie z zielonego pieprzu

Składniki: – Wołowina pieczeniowa – Boczek wędzony lub inna wędzonka – Ogórek kiszony – Żółty ser – Mąka kartoflana – Śmietana Przyprawy: – Pieprz zielony cały – Pieprz ziołowy – Sól – Kostka rosołowa Wykonanie: Prace zaczynamy od zalania gorącą wodą zielonego pieprzu. Zalany pieprz nakrywamy spodeczkiem i odstawiamy na bok. Umytą i osuszoną wołowinę…

Węgierski gulasz wołowy.

Skład: 50dag mięsa wołowego, 20dkg kiszonej kapusty papryka, 2 łyżki mąki 2 łyżka smalcu 1 cebula, 1/2 szklanki śmietany sól, pieprz, Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę. Przyprawić, obsmażyć na rumiano. Przełożyć mięso do rondla z zeszkloną cebulą pokrojoną w kostkę i papryką, podlać szklanka wody, dodać wypłukaną kapustę kiszoną, dusić pod…