Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis na wołowinę

Potrawka z wołowiny

Składniki: szklanka zmielonego ugotowanego mięsa wołowego ½  dużej czerstwej bułki szklanka mleka 1 żółtko 2 białka 1 łyżka posiekanej natki pietruszki szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Z białek ubić sztywną pianę, dodać surowe żółtko, mięso i namoczoną w mleku, odciśniętą bułkę, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dodać posiekaną…

Gulasz wołowy z oliwkami

Składniki: 1 kg wołowiny 2 średnie cebule 1 puszka koncentratu pomidorowego 1 ½ szklanki bulionu wołowego 5 ząbków czosnku 2 liście laurowe 1 duży słoiczek zielonych oliwek / bez pestek/ sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Cebulę i czosnek obrać i podsmażyć na oleju na złocisty kolor. Wołowinę umyć, osączyć i pokroić na większe kawałki,…

Paszteciki francuskie z wołowiną

Składniki: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego 30 dag gotowanej wołowiny łyżka masła cebula duża gotowana marchewka pieprz sól Sposób wykonania: Posiekana cebule zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać jo do mięsa razem z marchewką pokrojona w kostkę. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Ciasto francuskie rozmrozić i pokroić na kwadraty. Na każdym rozłożyć…

Steki z polędwicy w migdałowych płatkach

Składniki: 8 plastrów polędwicy wołowej 2 opakowania suszonych śliwek 2 łyżeczki ziaren pieprzu 4 łyżki oliwy 4 łyżki brązowego cukru 2 kwaśne jabłka 4 łyżki masła kilka gałązek rozmarynu 1 opakowanie migdałowych płatków sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, rozgnieść, wcisnąć ziarna pieprzu, posmarować oliwą. Odstawić do lodówki, śliwki namoczyć na1/2 godziny.…

Polędwica z marchewką

Składniki: 300 g polędwicy jajko bułka tarta 10 marchewek oliwa ¼ kostki masła kostka rosołowa sól pieprz cukier Sposób wykonania: Obraną marchew pokroić w plastry, które posypać łyżką cukru i wrzucić na patelni z rozgrzanym masłem po czym stopniowo wlewać bulion z dodatkiem kostki rosołowej i dusić na małym ogniu. W między czasie mięso pokroić…