Składniki: 3 gotowe blaty bezowe 200 g gorzkiej czekolady 1 szkl. bitej śmietany łyżka rumu Sposób wykonania: Czekoladę stopić po czym stopniowo dodawać ją do bitej śmietany. Zostawić trochę do dekoracji. Następnie czekoladową masę doprawić jeszcze do smaku alkoholem i przełożyć nią bezowe blaty. Wierzch również posmarować i udekorować czekoladą.
Tag: przepis na tort
Torty
Tort Mileny
by Milena Zabielska • • 0 Comments
Torty
Tort bezowy z kremem waniliowym
by Jadwiga Bartosiewicz • • 0 Comments
Składniki: 3-4 gotowe blaty bezowe 2 szkl. jogurtu waniliowego 3 łyżeczki cukru pudru 3 żółtka 2 łyżeczki likieru pomarańczowego 3 łyżki galaretki pomarańczowej Sposób wykonania: Jogurt roztrzepać razem z żółtkami i cukrem. Następnie galaretkę rozpuścić w 5 łyżkach wrzątku po czym dodać ją stopniowo do kremu nie przerywając miksowania. Na koniec dodać jeszcze likier. Gęsty…