Składniki: 1 szczupak 250 g surowego boczku sól pieprz Sposób wykonania: Oczyszczonego i wypatroszonego szczupaka oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie owinąć go plasterkami boczku i przełożyć do naczynia żaroodpornego . Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
Tag: przepis na szczupaka
Listy
Szczupak pieczony z bazylią
by Julia • • 0 Comments
Składniki; 1 szczupak ½ pęczka bazylii olej ½ cytryny Sposób wykonania: Szczupaka oczyścić po czym skropić olejem i oprószyć sola oraz pieprzem. Przełożyć go do naczynia żaroodpornego i obłożyć gałązkami bazylii. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 25 minut. Przed podaniem ozdobić kawałkami cytryny.
Listy
Szczupak pieczony z ziołami
by Natalia • • 0 Comments
Składniki: 4 sprawione szczupaki 2 łyżki masła estragon koperek sól pieprz cytryna olej Sposób wykonania: Szczupaki oprószyć wewnątrz i zewnątrz solą oraz pieprzem. Ułożyć na foli aluminiowej posmarowanej olejem, obłożyć ziołami i kawałkami masła. Zawinąć folię i piec na ruszcie około 20 minut. Przed podaniem obłożyć kawałkami cytryny.