Składniki: 2 duże pory 2 duże winne jabłka 4 łodygi selera naciowego łyżka soku z cytryny mały pojemnik kefiru łyżeczka musztardy cukier sól Sposób wykonania: Pory pokroić w krążki, jabłka w kostkę a seler zetrzeć na tarce. Następnie kefir wymieszać z sokiem z cytryny, musztardą, solą oraz cukrem. Sosem polać sałatkę.
Tag: przepis na surówkę
Listy
Sałatka z kapusty, marchewki i śliwek
by Oliwia Kacperska • • 0 Comments
Składniki: 50 dag kiszonej kapusty marchewka 15 dag suszonych śliwek kalifornijskich Jabłko 10 dag kiełków sojowych łyżka oleju słonecznikowego łyżka majonezu łyżeczka cukru pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce a śliwki przekroić na połówki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając jeszcze kiełki. Następnie majonez wymieszać z olejem, pieprzem oraz cukrem.…
Listy
Sałatka z kapusty i moreli
by Weronika Łącka • • 0 Comments
Składniki: 40 dag kapusty pekińskiej 2 pomarańcze 4 morele suszone 100 ml soku pomarańczowego 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki majonezu sok z cytryny pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane pomarańcze podzielić na cząstki a morele pokroić na mniejsze kawałki. Następnie musztardę wymieszać z majonezem, sokiem z pomarańczy i cytryny. Doprawić do smaku pieprzem i polać…
Listy
Sałatka z kalarepki i ogórka
by Jola Kupis • • 0 Comments
Składniki: 4 młode kalarepki 2 winne jabłka świeży ogórek 3 łyżki posiekanego szczypiorku Sos: pół szklanki jogurtu 2 łyżki przecieru pomidorowego łyżka soku z cytryny mała łyżeczka musztardy szczypta cukru pieprz sól Sposób wykonania: Kalarepki i jabłka zetrzeć na tarce, ogórka pokroić w kostkę a szczypiorek posiekać. Następnie składniki podane na sos połączyć ze sobą…
Listy
Sałatka z kalafiorowa Ewy
by Ewa Kuriata • • 0 Comments
Składniki: 50 dag kalafiora 4 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki łyżka posiekanego koperku cukier sól Sposób wykonania: Kalafiora podzielić na różyczki i obgotować w osolonej wodzie. Następnie je odcedzić i polać majonezem. Dodać posiekany koperek i natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą oraz cukrem.