Składniki:
- główka sałaty
- pęczek rzodkiewki
- 1 czerwona cebula
- 2 jajka ugotowane na twardo
- ocet winny
- olej słonecznikowy
- sól, pieprz
Składniki: puszka tuńczyka w oleju po jednej papryce: żółtej, czerwonej, pomarańczowej, zielonej 1 mniejsza cebula puszka czerwonej fasoli sól pieprz czosnek Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem, papryki pokroić w paseczki, cebulę posiekać a fasolę odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz posiekanym czosnkiem.
Składniki: cebula puszka tuńczyka w sosie własnym 1/3 szklanki kaszki kus kus 1/2 puszki kukurydzy 5 ogórków kiszonych lub konserwowych majonez sól pieprz Sposób wykonania: Tuńczyka rozdrobnić widelcem, cebulę posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy a ogórki pokroić na plasterki. Następnie kasze ugotować według opisu na opakowaniu. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, polać majonezem i doprawić…
Składniki: kapusta pekińska 3 łodygi selera naciowego 3 małe ogórki małosolne zielona papryka por pęczek świeżej bazylii 3 łyżki sosu winegret z czosnkiem Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, seler zetrzeć na tarce, pory pokroić w krążki a ogórki i paprykę w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i polać sosem. Udekorować listkami bazylii.
Składniki: 10 dag rzeżuchy 2 pęczki rzodkiewek po pęczku koperku i szczypiorku Sos: 2 łyżki majonezu łyżka serka homogenizowanego 2 łyżki jogurtu łyżka soku z cytryny cukier pieprz sól Sposób wykonania: Rzodkiewki pokroić w plasterki, rzeżuchę, koperek i szczypiorek posiekać., Następnie majonez wymieszać z serkiem, jogurtem i sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą, pieprzem…