Składniki:
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki masła
- 1 szkl bulionu warzywnego
- 1 żółtko
- 1 łyżka soku z cytryny
- sól
- biały pieprz
Składniki:
Składniki: 4 cebule ½ szkl mleka łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Obrana cebulę pokroić na cząstki, które zalać wodą. Gotować na małym ogniu do miękkości wówczas je odcedzić i rozgnieść widelcem. Następnie mleko wlać do rondla, dodać do niego cebulę i zagotować. Wówczas dodać masło, wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 6 śliwek węgierek ½ cebuli 2 łyżki masła 2 łyżki koncentratu pomidorowego ½ łyżeczki mąki sól cukier Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Wówczas dodać do niej koncentrat pomidorowy wymieszany z mąką. Całość dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Następnie dodać śliwki przekrojone na połówki pozbawione pestek. Lekko poddusić w sosie i…