Składniki: 4 jajka 20-30 dkg białego sera ½ pęczka szczypiorku tuńczyk w sosie własnym sól pieprz do smaku 1-2 łyżki majonezu Sposób wykonania: Ugotowane jajka posiekać i rozetrzeć razem z serem. Dodać jeszcze szczypiorek i kawałki tuńczyka. Jeszcze raz wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Aby składniki lepiej się połączyły można dodać majonez.
Tag: przepis na rybę
Listy
Pasta z makreli, cebulki i masła
by Jan Okoński • • 0 Comments
Listy
Pasta z makreli i kukurydzy
by Sylwia Czechowicz • • 0 Comments
Listy
Pasta z makreli z ogórkiem
by Sylwia Czechowicz • • 0 Comments
Składniki: makrela ogórek kiszony cebulka majonez Sposób wykonania; Z makreli usunąć skórkę i ości. Do mięsa dodać ogórka i cebulę pokrojoną w drobniutką kostkę. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Makrela jest już słona więc nie trzeba już doprawiać.
Listy
Pasta z anchois i serka
by Patryk Kowalczyk • • 0 Comments
Składniki: 200 g serka śmietankowego 50 g filetów anchois sól pierz sok z cytryny Sposób wykonania: Serek rozetrzeć razem ze śmietaną po czym dodać do niego drobno posiekany filety anchois. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.