Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis na rybę

Pasta z tuńczyka i sera

Składniki: 4 jajka 20-30 dkg białego sera ½ pęczka szczypiorku tuńczyk w sosie własnym sól pieprz do smaku 1-2 łyżki majonezu Sposób wykonania: Ugotowane jajka posiekać i rozetrzeć razem z serem. Dodać jeszcze szczypiorek i kawałki tuńczyka. Jeszcze raz wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Aby składniki lepiej się połączyły można dodać majonez.

Pasta z anchois i serka

Składniki: 200 g serka śmietankowego 50 g filetów anchois sól pierz sok z cytryny Sposób wykonania: Serek rozetrzeć razem ze śmietaną po czym dodać do niego drobno posiekany filety anchois. Całość  dokładnie  wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.