Składniki: 2/3 szkl. octu z czerwonego wina 1/3 szkl. oleju roślinnego 2 łyżki musztardy 2 łyżki sosu Worcester 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki ¼ łyżeczki pieprz 1 liść laurowy Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki wrzucić do miseczki i dokładnie ze sobą połączyć.
Tag: przepis na marynatę
Marynaty
Marynata kubańska łagodna
by Karol Dziubiński • • 0 Comments
Składniki: ¼ szkl. posiekanego pora 1/8 szkl. posiekanego czosnku ½ szkl. soku z pomarańczy ¼ szkl. soku z limonki ¼ szkl. oliwy z oliwek 2 łyżeczki soli koszernej ½ łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka suszonego oregano 2 łyżki posiekanej kolendry ½ szkl. wywaru z warzyw 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy 1…
Marynaty
Marynata ziołowa łagodna
by Barbara Ruta • • 0 Comments
Składniki: ½ szkl. soku z cytryny ½ łyżeczki płatków suszonej papryki 1 łyżeczka aromatyzowanej soli 1 łyżeczka startej skórki z cytryny 3 ząbki czosnku ¼ szkl. posiekanej natki pietruszki ¼ szkl. posiekanej bazylii 1/3 szkl. oliwy z oliwek Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki wrzucić do miseczki i dokładnie ze sobą połączyć.
Marynaty
Marynata do dziczyzny Magdy
by Maja Kozińska • • 0 Comments
Składniki: 2 l wody 0, 5 l białego wytrawnego wina 1 szkl. 6 % octu 1 cebula 1 marchewka 3-4 liście laurowe 5-6 goździków 2 łyżki pieprzu ziarnistego Sposób wykonania: Wino wymieszać razem z wodą po czym dodać ocet, pokrojoną na plastry cebulę i marchewkę oraz przyprawy. Całość wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Na małym…
Marynaty
Marynata do dziczyzny
by Julia Ozga • • 0 Comments
Składniki: 4-5 szkl. octu 6% 6-7 liści laurowych 30 ziaren ziela angielskiego 30 jagód jałowca 3 cebule Sposób wykonania: Do octu wrzucić ziele angielskie, jagody jałowca i liście laurowe oraz cebulę pokrojoną w plasterki. Całość wymieszać i zagotować.