Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przepis na makaron

Penne z cykorią.

Skład: 35dkg dowolnego makaronu rurki 10dkg orzechów włoskich 1 ząbek czosnku świeża bazylia-pęczek 1/2 pęczka natki 5dkg parmezanu 100ml oliwy 2 cykorie sól, pieprz 8dkg cukru 1/2 szklanki bulionu Sposób przygotowania: Makaron ugotować. Orzechy i bazylię posiekać. Czosnek zgnieść. Parmezan zetrzeć na tarce. Bazylię, parmezan i orzechy zmiksować dolewając powoli prawie całą oliwę. Doprawić solą…

Spaghetti z tuńczykiem.

Skladniki: 400g spaghetti 1 cebula 1 czerwona papryka 4 łodygi zielonego selera 2 łyżki oleju 2 puszki tuńczyka ( 2x185g ) puszka pomidorów (375g ) sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Ugotować spaghetti w małej ilości osolonej wody. Pokroić cebulkę, paprykę i seler. Smażyć ok.5 min. na oleju. Dorzucić odcedzonego tuńczyka i pomidory. Jeszcze ok. 5 min…

Fesconati z polędwiczką

Skład: na 1 porcję 10dkg makaronu fesconati(albo penne) 2 plasterki z polędwiczki wieprzowej 3dkg mascarpone 3dkg gorgonzoli sól, pieprz, gałka muszkatołowej 1/2 cebuli 1 łyżeczka masła 50 ml bulionu olej natka do dekoracji Sposób przyrządzenia: Cebulę i gorgonzolę pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło i zeszklić cebulę. Wlać bulion, zagotować. Dodać mascarpone, wymieszać zagotować.…

Sugo

Składniki: – oliwa z oliwek – 3 cebule – 4-5 ząbków czosnku – słoiczek koncentratu pomidorowego – puszka tuńczyka w oleju – ser mozzarella – makaron świderki, wstązki – pół opakowania – pieprz, sól, papryka ostra Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować. Posiekać czosnek i cebulę. W dużym garnku podgrzać olej, po czym wrzucić czosnek, następnie wrzuć cebulę.…

Spaghetti z sosem pieczarkowym

Składniki: – 50 dag makaronu spaghetti – 5 łyżek oliwy – 5 łyżek masła – 2 posiekane cebule – 50 dag posiekanych pieczarek – 2-3 roztarte ząbki czosnku – sól – pieprz – 50 dag pomidorów sparzonych obranych – oregano – bazylia – tarty ser żółty Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować. Masło i oliwę rozgrzać w…