Składniki:
- 40 dkg mrożone szpinaku
- 2 pomarańcze
- 1 pokrojona drobno cebula
- 1 łyżka oliwy
- 3 szklanki bulionu drobiowego
- 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka śmietany, pieprz
- sól, pieprz
Składniki: 1,2 kg jagód 1 ½ szkl. cukru ½ szkl. czerwonego wina 4 ½ szkl. wody sok z 1 cytryny Sposób wykonania: Jagody przetrzeć przez sito po czym dodać do nich wodę, wino, cukier, skórkę i sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Następnie zdjąć z ognia, ostudzić a potem wstawić do…
Składniki: 1,2 kg jagód 300 g cukru 6 szkl. śmietanki Sposób wykonania: ¾ jagód przetrzeć przez sito po czym dodać do nich śmietankę oraz cukier. Całość dokładnie wymieszać i dodać resztę jagód. Delikatne połączyć i mocno schłodzić przed podaniem.
Składniki: 600 ml czerwonego wytrawnego wina 400 ml wody 13 dag cukru skórka starta z 2 pomarańczy kawałek cynamonu 34 goździki 30 dag wiśni 200 ml soku z czarnych porzeczek Sposób wykonania; Wino wymieszać z wodą, cynamon, skórką pomarańczową, cukrem oraz goździkami po czym doprowadzić do wrzenia. Trzymać na małym ogniu około 10 minut. Po…