Składniki:
- 3 garście świeżych liści bazylii
- 25 g orzeszków piniowych
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka morskiej soli
- pieprz
- 10 łyżek oliwy
- 50 g startego parmezanu
Składniki: 120 g szynki 4 figi 1 łyżeczka miodu 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek pieprz sól wykałaczki Sposób wykonania: Figi pokroić na ćwiartki po czym każdy kawałek zawinąć w plasterek szynki. Następnie miód wymieszać z oliwa, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. W powstałym sosie obtoczyć zawijasy z szynki…
Składniki: 20 dag fasoli Jaś kostka masła 1 szklanka cukru pudru olejek migdałowy 4 paczki herbatników Sposób wykonania: Fasolę namoczyć i ugotować. Następnie gdy będzie jeszcze ciepła przetrzeć przez sito. Masło ucieramy z cukrem pudrem, olejkiem migdałowym oraz fasolą. Gotowy krem układamy na herbatnikach.
Składniki: 1 ½ szkl. soku pomidorowego ½ szkl. ogórków ½ szkl zielonej papryki ¼ szkl. posiekanej cebuli 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy z oliwek 2 szkl. pomidorów sól pieprz koperek Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie zmiksować ze sobą. Następnie przełożyć do miseczki, którą ułożyć w garnku wypełnionym lodem. Po schłodzeniu przełożyć do…