Składniki: 4 bułki 200 g twarożku łyżeczka oliwy 2 pomidory pęczek rzodkiewek żółta papryka sól pieprz kilka listków sałaty Sposób wykonania: Pomidory pokroić w kostkę, rzodkiewki w plasterki a paprykę w paseczki. Buki przekroić na pół, ułożyć na nich po plasterku Salaty. Następnie twarożek rozetrzeć z oliwą oraz szczyptą soli i pieprzem i rozsmarować na…
Tag: przekąski
Listy
Tosty ze szpinakiem i żółtkiem
by Monika • • 0 Comments
Składniki: 8 kromek chleba 300 g szpinaku 8 jajek łyżka masła 2 łyżki starego sera łyżka oliwy sól gałka muszkatołowa sok z cytryny Sposób wykonania: Szpinak zblanszować w osolonym wrzątku około 3 minut po czym go odcedzić, skropić oliwą i doprawić do smaku solą oraz gałką muszkatołową. Następnie kromki chleba zezłocić w piekarniku po czym…
Listy
Bagietka z anchois i pomidorami
by Kinga • • 0 Comments
Składniki: op. anchois ½ bagietki puszka pomidorów 2 łyżki posiekanej bazylii łyżka oliwy 2 ząbki czosnku sól Sposób wykonania: Pomidory wrzucić na rozgrzaną oliwę i poddusić po czym doprawić do smaku solą. Następnie bagietkę pokroić na kromki i zazłocić w rozgrzanym piekarniku. Wówczas rozsmarować na nich pomidory i ułożyć czosnek pokrojony w plasterki oraz anchois.…
Listy
Kanapka z pastą z pieczarek
by Grzesiek Orczykowski • • 0 Comments
Składniki: 4 podłużne bułki 200 g drobiowej wędliny 150 g pieczarek 2 jabłka natka pietruszki 2 łyżki majonezu sól pieprz sos sojowy ogórek Sposób wykonania: Pieczarki zalać wodą i doprowadzić do wrzenia po czym je odcedzić i pokroić w plasterki. Następnie obrane jabłka, ogórek i wędlinę pokroić w drobną kostkę i dodać do pieczarek. Wmieszać…
Listy
Kanapeczki z pastą i melonem
by Renata Strózik • • 0 Comments
Składniki: ½ cebuli pomidor ½ puszka tuńczyka sok z cytryny sól pieprz łyżka oliwy ½ melona 4 dag majonezu 8 kromek bagietki 4 plasterki szynki Sposób wykonania: Cebulę posiekać, pomidory pokroić w drobną kostkę. Dodać do nich tuńczyka, sok z cytryny oraz oliwę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie z…