Składniki: 4 ugotowane w mundurkach ziemniaki ½ kg ugotowanej ryby/ panga, dorsz, mintaj/ 3 konserwowe ogórki 3 ugotowane na twardo jajka ½ słoiczka marynowanych grzybków 1 puszka zielonego groszku pęczek zielonej natki pietruszki 1 słoiczek majonezu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ugotowaną rybę pokroić na drobno, ziemniaki pokroić w kosteczkę. Jajka, ogórki kiszone, i…
Tag: przekąska
Listy
Sałatka expresowa z pieczarkami
by Malwina Pawlina • • 0 Comments
Składniki: 4 ugotowane w mundurkach ziemniaki ½ kg pieczarek ½ szklanki śmietany18% 1 cebula biała 1 cebula czerwona pęczek zielonej natki pietruszki 3-4 listki bazylii ½ pęczka zielonego koperku sól, pieprz do smaku sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, ugotować w lekko osolonej wodzie z sokiem z cytryny, ostudzić…
Listy
Sałatka z wędzonego kurczaka
by Jakub Płochocki • • 0 Comments
Składniki: 4 wędzone udka z kurczaka 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka ananasa w kawałkach natka zielonej pietruszki kilka listków bazylii 2 łyżeczki Brendy sól, pieprz do smaku ½ słoiczka majonezu Sposób przyrządzenia: Mięso z wędzonego kurczaka oddzielić od kości i pokroić w kosteczkę. Ananasa osączyć na sicie, skropić Brendy. Kukurydzę osączyć. Wszystkie składniki wymieszać…
Listy
Sałatka oszczędna
by Roksana Wychowaniec • • 0 Comments
Składniki: włoszczyzna z zupy/ marchewka, pietruszka, kawałek selera/ 3 kiszone ogórki 4 drobiowe parówki pęczek szczypiorku ½ pęczka natki pietruszki sól, pieprz do smaku ½ szklanki majonezu Sposób wykonania: Warzywa obrać, pokroić w kostkę, ogórki kiszone pokroić w paseczki, cebulkę umyć, oczyścić i posiekać. Natkę pietruszki drobniutko posiekać. Parówki drobiowe obrać ze skórki i pokroić…
Listy
Sałatka Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: 4 ugotowane w mundurkach ziemniaki 2 pęczki rzodkiewek 4 kiszone ogórki pęczek szczypiorku sok z cytryny 3 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz, ostra musztarda Sposób przyrządzenia: Ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Rzodkiewki umyć, osączyć na papierowym ręczniku i pokroić w kosteczkę. Ogórki pokroić w cieniutkie…