Składniki: 12 przegrzebków bez muszli 150 g selera naciowego 1 szalotka 150 ml bulionu z ryby 2 łyżki oleju sezamowego 2 kawałki imbiru 2 łyżeczki wina ryżowego 2 łyżki sosu ostrygowego sól Sposób wykonania: Przegrzebki wrzucić do gorącego bulionu i gotować około 30 minut. W między czasie na rozgrzanym oleju przesmażyć seler pokrojony na kawałki,…
Tag: przegrzebki
Owoce morza
Przegrzebki w karmelu
by Kinga Napierała • • 0 Comments
Składniki: 1 przegrzebków 1 łyżka oleju 1 suszona papryczka chili 2 łyżki soku z limetki 1 łyżeczka sosu rybnego 1 łyżka jasnego sosu sojowego 3 łyżki brązowego cukru trzcinowego 2 zielone cebulki 1 pęczek mięty Sposób wykonania: Na rozgrzany olej wrzucić pokruszone chili, sok z limetki, sos rybny, sos sojowy oraz cukier. Całość wymieszać i…
Owoce morza
Złociste przegrzebki
by Malwina • • 0 Comments
Owoce morza
Przegrzebki z kawiorem
by Kamil • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżki masła 45 dag małych przegrzebków pieprz 30 g kawioru z jesiotra sok z ½ cytryny Sposób wykonania: Na rozgrzany tłuszcz wrzucić przegrzebki, które doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie dodać do nich kawior oraz sok z cytryny. Całość dokładnie wymieszać i od razu podawać.