Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: przegryzki

Bułki z twarożkiem i rzodkiewką

Składniki: 4 bułki 200 g twarożku łyżeczka oliwy 2 pomidory pęczek rzodkiewek żółta papryka sól pieprz kilka listków sałaty Sposób wykonania: Pomidory pokroić w kostkę, rzodkiewki w plasterki a paprykę w paseczki. Buki przekroić na pół, ułożyć na nich po plasterku Salaty. Następnie twarożek rozetrzeć z oliwą oraz szczyptą soli i pieprzem i rozsmarować na…

Tosty ze szpinakiem i żółtkiem

Składniki: 8 kromek chleba 300 g szpinaku 8 jajek łyżka masła 2 łyżki starego sera łyżka oliwy sól gałka muszkatołowa sok z cytryny Sposób wykonania: Szpinak zblanszować w osolonym wrzątku około 3 minut po czym go odcedzić, skropić oliwą i doprawić do smaku solą oraz gałką muszkatołową. Następnie kromki chleba zezłocić w piekarniku po czym…

Bagietka z anchois i pomidorami

Składniki: op. anchois ½ bagietki puszka pomidorów 2 łyżki posiekanej bazylii łyżka oliwy 2 ząbki czosnku sól Sposób wykonania: Pomidory wrzucić na rozgrzaną oliwę i poddusić po czym doprawić do smaku solą. Następnie bagietkę pokroić na kromki i zazłocić w rozgrzanym piekarniku. Wówczas rozsmarować na nich pomidory i ułożyć czosnek pokrojony w plasterki oraz anchois.…

Kanapka z pastą z pieczarek

Składniki: 4 podłużne bułki 200 g drobiowej wędliny 150 g pieczarek 2 jabłka natka pietruszki 2 łyżki majonezu sól pieprz sos sojowy ogórek Sposób wykonania: Pieczarki zalać wodą i doprowadzić do wrzenia po czym je odcedzić i pokroić w plasterki. Następnie obrane jabłka, ogórek i wędlinę pokroić w drobną kostkę i dodać do pieczarek. Wmieszać…

Kanapeczki z pastą i melonem

Składniki: ½ cebuli pomidor ½ puszka tuńczyka sok z cytryny sól pieprz łyżka oliwy ½ melona 4 dag majonezu 8 kromek bagietki 4 plasterki szynki Sposób wykonania: Cebulę posiekać, pomidory pokroić w drobną kostkę. Dodać do nich tuńczyka, sok z cytryny oraz oliwę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie z…