Składniki: 1 kg młodych ziemniaków sól 8 dag pestek słonecznika 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 mały ogórek sałatkowy 1 cebula 1 pęczek trybuli 50 dag twarogu naturalnego 15 dag kwaśnej śmietany pieprz świerze zioła do dekoracji Sposób przyrządzenia: Ziemniaki dokładnie umyć,gotowaćccc około 15 minut w osolonej wodzie na średnim ogniu. Pestki słonecznika zrumienić…
Tag: przegryzka
Przekąski
Bułeczki zwane „kanapkami”
by marek • • 0 Comments
Wziąć pszennego, ale nie zupełnie świeżego chleba, bo taki się lepiej kraje, skroić ze wszystkich stron twardą skórkę, krajać cienkie plasterki i posmarować je świeżym masłem. Poprzednio należy przygotować sardele, opłukane i obrane z kości grzbietowej; na każdą bułeczkę położyć parę paseczków sardeli wzdłuż, na krzyż albo w kwadrat, okroić kawałki wystające, a miejsca próżne…
Przekąski
Bułeczki zwane „kanapkami”
by marek • • 4 komentarze
Wziąć pszennego, ale nie zupełnie świeżego chleba, bo taki się lepiej kraje, skroić ze wszystkich stron twardą skórkę, krajać cienkie plasterki i posmarować je świeżym masłem. Poprzednio należy przygotować sardele, opłukane i obrane z kości grzbietowej; na każdą bułeczkę położyć parę paseczków sardeli wzdłuż, na krzyż albo w kwadrat, okroić kawałki wystające, a miejsca próżne…
Przekąski
Ziemniaki nadziewane serem
by Migd@l • • 0 Comments
Składniki: • 8 dużych ziemniaków • 20 dag sera białego • 4 dag cebuli • 4 dag tłuszczu • sól, pieprz • 1 dag tartej bułki Sposób przyrządzenia: Ugotować w łupinach duże ziemniaki. Przygotować ser. Zemleć w maszynce, ewentualnie utrzeć, usmażyć cebulę i dodać do sera. Przyprawić solą i pieprzem. Ziemniaki obrać z łupin, przekroić…