Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty 3 dag przecieru pomidorowego łyżeczka usiekanej zielonej pietruszki 3 łyżki oleju cebula cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a cebule posiekać. Dodać przecier pomidorowy, natkę pietruszki, olej oraz cukier. Całość dokładnie wymieszać.
Tag: przecier pomidorowy
Listy
Dip pomidorowy na serku homo
by Justyna Stolarczyk • • 0 Comments
Składniki: 1 serek homogenizowany 1/2 szklanki jogurtu 1/4 szklanki przecieru pomidorowego 1 ząbek czosnku sok z 1/4 cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Serek, jogurt i przecier wymieszać ze sobą. Następnie doprawić do smaku posiekanym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem.
Listy
Sos toskański do makaronu
by Dominika Kłysz • • 0 Comments
Składniki: 2 litry przecieru pomidorowego ½ szklanki drobno pokrojonej cebuli ¼ szklanki tartej marchwi ¼ szklanki tartego selera 4 rozgniecione ząbki czosnku ½ szklanki oliwy sól, pieprz, tymianek i szałwia do smaku Sposób przyrządzenia: W rondlu o grubym dnie rozgrzać oliwę, cebulę, marchew, seler, smażyć mieszając 5 minut. Dodać czosnek i przyprawy i smażyć kolejne…
Sosy pomidorowe
Pomidorowy sos Eweliny
by Dominika Pecyna • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 szkl. wody 1 łyżką mąki pszennej 1 cebula masło sól pieprz vegeta maggi Sposób wykonania: Posiekana cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, po czym dodać łyżkę maki i przesmażyć aż powstanie zasmażka, wówczas rozprowadzić ją wodą wymieszaną z przecierem pomidorowym. Wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem, maggi i Vegetą.
Sosy pomidorowe
Szybki sos pomidorowy
by Jacek Wolnik • • 0 Comments
Składniki: 5 szkl. wody mały ketchup mały przecier pomidorowy sól cukier Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz cukrem po czym zagotować trzymając na małym ogniu. Gotować aż sos stanie się gęsty.