Składniki:
- 3 łyżki soku z moreli
- 3 łyżki soku z pomarańczy
- 5 łyżek brandy
- 2 kostki lodu
- cienkie plasterki cytryny
Składniki:
Składniki: 3 dojrzałe pomarańcze 2 owoce granatu 2 łyżki obłuszczonego, prażonego słonecznika 4 łyżki likieru pomarańczowego Sposób wykonania: Pomarańcze umyć i osuszyć. Używając ostrego noża obrać ze skóry ścinając ją wraz z albedo. Miąższ pokroić w plastry o grubości około 10 mm. Granaty obrać. Na talerzykach deserowych ułożyć plastry pomarańczy, polać likierem, posypać nasionami granatu…
Składniki: 1 szkl. mleka 1 żółtko 6 dag cukru 1 dag mąki ziemniaczanej smażona skórka pomarańczowa Sposób wykonania: Cukier rozpuścić w ciepłym mleku, wówczas dodać żółtko oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszać i na koniec wrzucić jeszcze skórkę pomarańczową.