Składniki: 500 g szyjek i skrzydełek drobiu, 250 g podrobów z kurcząt (wątróbki, żołądki), 250 g fasolki szparagowej, 2 spore marchewki, 1/2 średniego buraka cukrowego, 4 duże ziemniaki, 1 duża cebula, 1 ząbek czosnku, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1 łyżka mąki, 3 łyżki masła, 1 łyżka smalcu, kilka listków świeżej mięty, pieprz, sól Sposób przyrządzenia:…
Tag: podroby
Wędliny
Krwawa kiszka
by Violcia • • 0 Comments
Wędliny
Kiszka pasztetowa (wątrobiana)
by marek • • 0 Comments
Surową wątrobę wieprzową wyżyłować i przekręciwszy parę razy na maszynce, przetasować przez druciane sito. Potem posolić, popieprzyć, dodać trochę muszkatołowej gaiki i angielskiego pieprzu, wymieszać z 20 dkg. ugotowanej słoniny pokrajanej w drobną kostką z całą cebulą usiekaną drobno i zasmażoną, z dwoma czubatymi łyżkami szmalcu, wlać kwaterkę tłustego rosołu i wbić pięć całych jaj.…