* Cykl – przepisy mistrzów Składniki: Mielona pierś z indyka Płatki migdałowe Białko (ubić pianę) Sól, pieprz Siekana pietruszka Sposób przyrządzenia: Połączyć wszystkie składniki i formować tak jak kotlety mielone. Podawać z ziemniakami puree i marynowanymi warzywami. Autor: Magda Gessler
Tag: płatki migdałowe
Sałatki
Sałatka z orzechami i migdałami
by Mudzia • • 0 Comments
Składniki: • 3 pomarańcze • 1/2 kg selera • sok z jednej pomarańczy • sok 3/4 cytryny • 12-16 dag orzechów włoskich • 4-6 dag płatków migdałowych • 10 dag oliwek zielonych nadziewanych papryką • 1 łodyga selera naciowego pokrojona • sól • pieprz • cukier Sposób przyrządzenia: Obranego selera ugotować w lekko osolonej wodzie,…
Ciasta
Ciasto z „paznokciami” trochę drogi ale pyszny
by majkimylove • • 8 komentarzy
Przepis ten już raz podałam ale chyba nie dotarł do pychotki powtarzam go bo jest naprawdę smaczny choć nazwa może niezbyt smaczna. Składniki: – 20-25 dkg płatkow migdałowych – 45 dkg margaryny (może być kasia) – 3 szklanki mąki – 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia – 5 surowych żółtek Wykonanie: Z podanych składników (bez płatków…
Ciasta
Placek z „paznokciami”
by majkimylove • • 1 Comment
Skład: 20dkg płatków migdałowych 45dkg tłuszczu 3szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek Sposób przyrządzenia: Z mąki tłuszczu proszku i żółtek zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 części i schłodzić. W tym czasie ubić pianę z 5 białek i szklanki cukru można dodać cukier waniliowy jeśli się lubi. Rozwałkować jedną część placka na…