Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z „paznokciami” trochę drogi ale pyszny

Przepis ten już raz podałam ale chyba nie dotarł do pychotki powtarzam go bo jest naprawdę smaczny choć nazwa może niezbyt smaczna.

Składniki:


– 20-25 dkg płatkow migdałowych
– 45 dkg margaryny (może być kasia)
– 3 szklanki mąki
– 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
– 5 surowych żółtek

Wykonanie:
Z podanych składników (bez płatków migdałowych) zagnieść kruche ciasto i następnie podzielić na 3 części.Schłodzić.
Z pozostałych białek i 1 szklanki cukru/kryształu/ oraz i opakowania cukru pudru ubić pianę
Jedną część ciasta rozwałkować na nią dać 1/3 część piany i na to ułożyć część migdałowych płatków.
Upiec w średnio nagrzanym piekarniku. to samo zrobić z pozostałym ciastem.

Masa:
– 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego gotować 2 do3 godzin następnie wystudzić.
– Utrzeć dwie kostki masła (bez dodatku oleju) i do tego dodawać schłodzone mleko ucierając powoli. Gotową masą przełżyć placki.
Zawinąć w ściereczkę dać do worka i jeść na drugi dzień (choć świerze też jest smaczne) Placek ten jest dosyć drogi ale naprawdę warto go spróbować. Smacznego!!

8 comments for “Ciasto z „paznokciami” trochę drogi ale pyszny

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *