Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: piersi z indyka

Indyk w maladze

Składniki: • 1 kg piersi indyka • 4 ząbki czosnku • 5 jagód jałowca • 1 łyżeczka estragonu • szczypta pieprzu krajeńskiego • 3 goździki • 50 g masła • 350 ml malagi (lub cream sherry) • 50 g rodzynek • 2 łyżki płatków migdałowych • 1 czubata łyżka żelatyny (z agaru) • sól, pieprz…

Wstążki indycze z pomidorkami

Składniki: • 60 dag piersi z indyka • 1 cytryna • 1 pomarańcza • 8 łyżek oliwy • 30 dag pomidorków koktajlowych • sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić (w poprzek włókien) w cienkie i dość długie paski. Jeśli paski są zbyt grube, można je delikatnie rozbić. Z cytryny i pomarańczy wycisnąć sok, wymieszać z…

Paseczki indyka

Składniki: • 1 kg piersi z indyka • sok z 1 cytryny • 5 łyżek sosu chilli (słodkiego lub ostrego) • sól • kilka gałązek świeżego oregano Sposób przyrządzenia: Mięso pokroić w cienkie, długie i wąskie paski. Sok z cytryny wymieszać z sosem chilli, dodać posiekane drobno listki oregano. Przygotowaną marynatą zalać mięso, dokładnie wymieszać…

Pieczeń śródziemnomorska.

Składniki: 1 kg piersi z indyka 4 łyżki oliwy z oliwek lub oleju sól,pieprz 1 cytryna 1 ząbek czosnku 1 pęczek szałwi 1 pęczek rozmarynu listki szałwi i cytryna do dekoracji Sposób przyrządzenia: Mięso opłukać.Obsuszyć i obsmażyć z każdej strony na oleju.Przyprawić solą i pieprzem.Zdjąć z patelni. Cytrynę i czosnek obrać,pokroić w plastry.Szałwię oraz rozmaryn…